حسین نقی زاده ::
جمعه 85/7/28 ساعت 10:0 صبح
در صورت نیاز بعضی از اصطلاحات را در پست های قبلی به همراه تصویر توضیح داده ام
اطلاعات مربوط به رویت ماه به روایت سید محسن قاضیمیرسعید رکورد دار جهانی رویت هلال
هلال شوال ۱۴۲۷
لحظه مقارنه هلال ماه شوال در ساعت ۰۵:۱۴ بهزمان جهانی مطابق با ۸:۴۴ بهوقت رسمی ایران در صبحگاه ۳۰ مهر ۱۳۸۵ برابر با ۲۸ رمضان ۱۴۲۷ مطابق با ۲۲ اکتبر ۲۰۰۶ اتفاق میافتد. در شامگاه ۳۰ مهر، هلال بحرانی ماه شوال فقط در جنوب و جنوب غرب قارهی امریکای جنوبی آن هم در قسمتهایی از کشور شیلی و آرژانتین و فقط با ابزار اپتیکی دیده خواهد شد و در هیچ کشور دیگری حتی با ابزار رصدی این هلال رؤیت نمیشود. ۲۴ ساعت بعد در شامگاه ۲۹ رمضان، یکم آبان، هلال ماه در اکثر نقاط نیمکره جنوبی و مرکز و قسمتهایی از نیمکره شمالی -البته با توجه بهمحل رصد- هم با ابزار اپتیکی و هم با چشم غیرمسلح مشاهده میشود. در ایران وضعیت رؤیتپذیری هلال بهگونهای است که جز در گوشههای شمال شرق و شمال غرب، و مرزهای شمالی در سایر نقاط ایران هلال ماه شوال با ابزار اپتیکی نسبتاً قوی و در شرایط آب و هوایی مناسب و افق نسبتاً خوب رؤیت خواهد شد. بدیهی است با توجه به عرض دایره`البروجی منفی ماه هر چه بهسمت جنوب، غرب و جنوب غربی کشور برویم هم وضعیت رؤیتپذیری بهتر خواهد بود و هم نیاز ما بهابزار اپتیکی قوی کمتر میشود.
نکته مهم این که در غروب روز ۲۹ رمضان هلال ماه در شرق، شمال و غرب آسیا و در شرق، غرب، مرکز و شمال اروپا و همچنین در شمال آمریکای شمالی بههیچ وجه حتی با قویترین ابزار اپتیکی نیز قابل رؤیت نخواهد بود. اما از جنوب آسیا و منطقه خاورمیانه با ابزار مناسب دیده خواهد شد.
از رصدگران و علاقهمندان بهرؤیت هلال ماه دعوت میشود مثل سه سال اخیر با هماهنگی با ستاد استهلال هر استان و دریافت ابزار اپتیکی مناسب بهرصد این دو هلال جذاب و ارزشمند بپردازند.
سید محسن قاضیمیرسعید
عزیزان توجه داشته باشید که همه اینها پیشبینی هایی هست و احتمال عدم رویت هلال هست
چون به گفته منجمان رویت هلال یک امر تجربی است و هر کدام از این آقایان بر اساس تجربیات خود یک عده ملاکهایی دارند که این ملاکها را بر اساس تجربه بدست آورده اند
آنها دقیقا می دانند ماه کجاست و یا در چه ارتفاعی از افق قرار دارد ولی اولین لحظات دیده شدن ماه یک امر تجربی است
نوشته های دیگران()